Östra Nyland goes Marat/Sade

Bild: Raisa Kilpeläinen
Bild: Raisa Kilpeläinen

Klockriketeatern, Sirius Teatern och Teater Mestola ordnar busstransport från  Östra Nyland till Marat/Sade.

Marat/Sade är ett samarbete mellan Klockriketeatern, Sirius Teatern och Teater Mestola och en av teaterhöstens höjdpunkter. Föreställningen har efter premiären i oktober på teaterhuset Universum i Helsingfors väckt förtjusning hos både press och publik. Texten är en klassiker från 1960-talet och utspelar sig kring tiderna för den franska revolutionen. Den aktuella produktionen är en ren fest för skådespelarkonsten, med en svindlande scenbild och ljudvärld. Regissör är Juha Hurme, som fick Finlandiapriset i litteratur 2017. I titelrollen som revolutionären Jean Paul Marat ser man Carl Alm, liksom teaterchef Dan Henriksson, i rollen som Översköterskan. Bland övriga roller kan man nämna Paul Olin, som gestaltar markis de Sade, medan Alma Pöysti spelar Charlotte Corday – i en elva personer stark ensemble.

En fest för alla sinnen – verbalt, visuellt, musikaliskt, dramatiskt. Årets teaterhändelse, helt enkelt.” – Siw Handroos-Kelekay/Västra Nyland

Klockriketeatern, Sirius Teatern och Teater Mestola ordnar busstransport från Östra Nyland följande datum:

Östra Nyland lördag 1.12
kl. 17 från Lovisa (Turisthållplatsen, Alexandersplatsen) 
kl. 17.30 från Borgå (Turisthållplatsen, Fredsgatan) 

Föreställningen börjar kl. 19. Retur genast efter föreställningen som slutar ca 21.20.

Pris för buss & biljett: 38e (norm), 32e (pens), 25e (stud)

Det finns ett begränsat antal med platser i bussen. Boka din plats senast 27.11 via universum@universum / 09 611 003 (vardagar 11-16).
Mera information om tidtabellen ges vid bokningen.