Tiedote: Teatteritalo Universum Punavuoressa etsii uusia tiloja

Heti vapaa levitettäväksi.

Helsingistä katoaa yksi sen merkittävimmistä vapaan kentän näyttämöistä kun Teatteritalo Universum joutuu lähtemään Punavuoresta kiinteistön siirtyessä varhaiskasvatuksen käyttöön. Teatteritalo Universum on toiminut yli 20 vuotta historiallisessa Betania-talossa neljän teatterin (Aurinkoteatteri, Sirius Teatern, Teater Mars, Teatteri Venus) kotina, sekä lukuisten vapaan kentän ryhmien ja produktioiden vierailunäyttämönä. Teatteritalo on tullut tunnetuksi monikielisestä ja monimuotoisesta ohjelmistostaan, ja sen teatterit ovat saaneet lukuisia palkintoja.

“Esitystoimintamme jatkuu suunnitellusti koko tämän vuoden ja syksyllä Betania-talossa nähdään vielä kaksi kantaesitystä. Ne jäävät viimeisiksi Betaniassa toteutettaviksi tuotannoiksi, sillä kiinteistön peruskorjaus alkaa alkuvuodesta 2024” kertoo Universum ry:n toiminnanjohtaja Jan Liesaho. 

Helsingin kaupunki laati vuonna 2016 strategian Taide- ja kulttuuri Helsingissä 2030. Sen toimenpide-ehdotuksissa on luvattu perustaa tilaohjelma taiteilijoiden ja taiteilijaryhmien tilaongelmien ratkaisemiseksi, ja tehdä siinä kaupungin toimialojen välillä yhteistyötä. “Toistaiseksi näitä toimenpiteitä ei ilmeisesti ole aloitettu, kun nyt katoava Betanian teatterisali oli päätetty siirtää lastentarhan käyttöön” toteaa Universum ry:n tilahanke-vastaava Annamari Karjalainen, joka tuntee hyvin pääkaupunkiseudun esittävän taiteen tilatarpeet.  

Universumin tavoitteena on jatkaa toimintaansa saumattomasti uusissa toimitiloissa. “Etsimme nyt kuumeisesti uusia tiloja. Parhaassa tapauksessa löydämme tilat, jotka mahdollistaisivat entistäkin monimuotoisemman toiminnan. Näin pystymme jatkossakin tukemaan helsinkiläisiä vapaan kentän teatteriryhmiä ja taiteilijoita, ja tietysti kaikkia pääkaupunkiseudun taiteen ystäviä” kertoo Liesaho Universumin tulevaisuudesta.  

Lisätiedot: Toiminnanjohtaja Jan Liesaho, 050-3210223, jan@universum