Universum rf söker verksamhetsledare

Ansök senast 17.4.2020

Till verksamhetsledarens uppgifter hör att ansvara för Universum rf:s administration och ekonomi, att representera föreningen i olika sammanhang och att utveckla verksamheten som helhet.

Universum rf består av fyra sinsemellan väldigt olika teatrar, av vilka Aurinkoteatteri är finskspråkig, Teater Mars och Sirius Teatern är svenskspråkiga och Teatteri Venus verkar på både finska och svenska. Universum är en arbetsplats där gemenskapen är central och där frågor om arbetshälsa, trivsel och rättvisa arbetsförhållanden är viktiga.

Verksamhetsledaren ansvarar för verksamheten, planeringen och den övergripande utvecklingen av Teaterhuset Universum, som drivs av föreningen. Verksamhetsledaren är också nyckelpersonen vad gäller att garantera föreningens finansiering och att hitta nya finansieringskanaler. Hen representerar också Universum i konstpolitiska sammanhang.

Verksamhetsledaren har ett nära samarbete med den deltidsanställda kommunikationsplaneraren samt informatören och med den teknikansvarige, och rapporterar till föreningens styrelse.

Vi förutsätter att personen som väljs till uppdraget har lämplig utbildning inom området och flera års erfarenhet av produktionsarbete inom teater och scenkonst. Dessutom förväntar vi oss kännedom om konst- och kulturförvaltning, förmåga att både samarbeta och arbeta självständigt samt god initiativförmåga. Kännedom om det fria teaterfältet ses om en merit.

Vi erbjuder ett flexibelt och självständigt arbete med varierande och mångsidiga uppgifter. Arbetet är på heltid och tillsvidare. Lönen förhandlas individuellt med den som väljs till jobbet.

Arbetet inleds 1.5 eller enligt överenskommelse. En 6 månaders prövotid tillämpas i arbetskontraktet.

Skicka din fritt formulerade ansökan samt löneanspråk och cv senast fredagen 17.4 kl 16 till adressen universum(at)universum.fi. Vi kontaktar dem som bjuds in till intervju senast 22.4. Intervjuerna sker i Helsingfors vecka 17 och 18.

Mera information:

Frågor om arbetsuppdraget besvaras av Birgit Aittakumpu, birgit(at)universum.fi eller per telefon 040 5060 953 under följande tidpunkter: 27.3. kl. 13-17 / 2.4. kl. 9-17 / 7.4. kl. 9-17 / 15.4. kl. 11-16.

****

Universum rf grundades 1998 som en produktionsgemenskap för fyra teatrar. Tanken var, och är fortfarande, att man genom att föra samman flera små aktörers behov och resurser kan få kontinuitet och stabilitet i produktionsförhållandena utan att förlora den konstnärliga särprägeln. Var och en av Universums teatrar verkar självständigt, men de samarbetar även sinsemellan samt med andra aktörer inom teaterfältet, och framför allt förhandlar de tillsammans om gemensamma frågor. Samarbete, att bevara konstnärliga visioner och att respektera olikhet är djupt rotade i Universums verksamhetsprinciper.

Universums styrelse består av representanter för alla fyra teatrar och ordförandeskapet roterar mellan dem. Verksamhetsledaren, informatören och kommunikationsplaneraren som tillsammans ansvarar för information, försäljning och marknadsföring, samt den heltidsanställda teknikansvarige ser till att produktion och kommunikation flyter smidigt.

Universum producerar 2-4 produktioner per år. Utöver det fungerar teaterhuset ibland som scen för gästspel.

Universums teatersal och kontor ligger i Rödbergen, i det stämningsfulla Betaniahuset på Styrmansgatan 13, med goda trafikförbindelser.

UUTISET