TEATTERI VENUS

PRODUKTIOT

Teatteri Venus on helsinkiläinen teatterikollektiivi joka on perustettu vuonna 1983. Venus tutkii töissään esiintyjyyttä, esittämistä ja esityksen ehtoja sekä erilaisia yleisöolosuhteita. Vapaasti organisoituva taiteilijaryhmä tunnetaan prosessi- ja ryhmäkeskeisistä työtavoistaan, joissa taide ymmärretään prekariaatin tapana tulla hierarkiattomasti yhteen. Venuksen tuotanto näyttäytyy taiteilijoidensa kautta erilaisina identiteetin ja maailmankuvan määrittelyn ja esittämisen projekteina. Tekijöiden havainto maailmasta löytää usein muodon, jossa alhainen, väkivaltainen ja pimeä flirttailee korrektiuden kanssa. Teatteri Venus taiteilee Universumin alla manifestoiden taiteensa vapautta kapitalistisista tuotantorakenteista ja pyrkien edistämään vapaan kentän ja toimijoiden välistä solidaarisuutta ja taiteen monikielisyyttä.

 

Teatteri Venus on esiintynyt ulkomailla mm. Tukholmassa, Göteborgissa, Jerzy Grotowskin työpajassa Ranskassa, Avignonin teatterifestivaalilla.
Se on vetäytynyt harjoittelemaan mm. Unkarin Balaton-järvelle ja Kainuun Kuivajärvelle. Teatteri Venus on tehnyt yhteistuotantoja mm. Zodiakin, Monologiteatterin, Teater Viiruksen, Teater Marsin, Sirius Teaternin, Kajaanin kaupunginteatterin ja Teatterikorkeakoulun kanssa.

Rest in Peace
Rest in Peace – lokakuu 2019
WONDERLAND 03
Wonderland , 2016
ESITYS HYVÄKSI ELÄMÄKSI Nykytaiteen museo Kiasmassa , Huhtikuu – Toukokuu 2019

PRODUKTIOT

Lisäksi performansseja mm. Silde-Varja: Kuuntele sydämesi ääntä (1991),
Voitto pimeydestä (1991), B-luokka (1992) – Lindström: I accuse you
(1992)