Teater Mars live-stream: Det var en gång

TIETOA

Universums första live-stream är Teater Mars improviserade berättarföreställning Det var en gång – Tusen och en berättelse i pandemins tid.

Gratis lördag 23 och 30 januari kl 19. Längd ca 1 timme. 


Åtta skådespelare berättar historier ur livet eller fantasin; de tar aldrig slut men börjar ständigt om och resultatet är en gränslös väv av ämnen, karaktärer, öden och miljöer. Eller är det kanske en enda berättelse som ständigt föds på nytt, som växer och inrymmer allt mera av världen, som om och om igen dör innan det är slut?
Som forna tiders berättare leder skådespelarna oss på en resa genom ett magiskt landskap där verkligheten inte bara återuppstår som fiktion utan rådbråkas, prövas och omvandlas av en rad berättare med olika synvinklar och preferenser.

Föreställningens regissör Joakim Groth, varifrån kom idén?

– Den är lånad från den engelska performancegruppen Forced Entertainment och vi använde den som ett inslag i föreställningen Meningen med livet år 2019. Idén är enkel: skådespelarna improviserar, vem som helst får avbryta när som helst och börja från början med en ny berättelse. Eftersom berättelserna aldrig avslutas ligger tonvikten på tematiken, karaktärerna, de kulturella referenserna och hur de olika fragmenten kommunicerar med varandra. En bakomliggande tanke är att vi alla delar ett gemensamt kulturellt landskap och mer eller mindre medvetet fyller i luckor; vi vet lika väl som skådespelarna hur det går, också om det aldrig sägs.


Olipa kerran – Tuhat ja yksi tarinaa pandemian ajassa

Universumin ensimmäinen live-striimaus on Teater Marsin improvisoitu tarinankerrontaesitys.
Ilmaiseksi sivulla universum.fi lauantaina 23. ja 30. tammikuuta klo 19. Kesto n. 1 tunti. 
*
Kahdeksan näyttelijää kertovat todellisia ja keksittyjä tarinoita. Tarinat eivät koskaan lopu, vaan alkavat aina uudestaan alusta, luoden loputtoman aiheiden, hahmojen, kohtaloiden ja paikkojen kudoksen. Vai onko se yksi ja sama tarina, joka koko ajan syntyy uudelleen, kasvaa ja muuttuu ja joka pitää sisällään yhä enemmän maailmasta?
Niin kuin muinaiset tarinankertojat, näyttelijät johdattavat meidät taianomaisen maiseman poikki, jossa todellisuus ei ainoastaan synny uudestaan fiktiona, vaan myös tulee kyseenalaistetuksi ja muuntuu eri kertojien näkökulmista ja persoonista riippuen.
Idea on lainattu englantilaiselta Forced Entertainment -performanssiryhmältä.

ESITYSPÄIVÄT

Gratis lördag 23 och 30 januari kl 19. Längd ca 1 timme. 

KUVAT

ESITYSPÄIVÄT

Gratis lördag 23 och 30 januari kl 19. Längd ca 1 timme. 

TYÖRYHMÄ

Regi
Joakim Groth, baserat på idé av engelska performancegruppen Forced Entertainment.
Medverkande
Boodi Kabbani, Dick Idman, Niklas Häggblom, Åsa Wallenius, Åsa Nybo, Marika Parkkomäki, Max Bremer och Nina Hukkinen.

MEDIASSA