KAHELIANAINEN

TIETOA

“Mä oon halunnu luoda paikan jossa ihmiset voi olla yhtäaikaa ilman että niiden tarvii olla yhdessä. Tää paikka on ollu ihmisille jotka ei haluu tai pysty tai viitti kohdata toisiansa. Ketään ei saa pakottaa letkajenkkaan ellei joku halua että ne pakotetaan. Täällä ei kenenkään tarvi parantua, nauttia, pitää hauskaa tai olla humalassa tai kiimassa. Kenestäkään ei tarvi pitää mutta kaikkia pitää rakastaa.”
karaokebaarin omistaja Pluto

ESITYSPÄIVÄT

1995

KUVAT

ESITYSPÄIVÄT

1995

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus:
Pentti Halonen & Leea Klemola
Ohjaus:
Leea Klemola
Rooleissa:
Outi Alanen (Oili “Ornella” Kostiainen), Pekka Heikkinen (Atro Ylämäki), Sari Viitasalo (Erja “Elvis” Kostiainen, Armi Aavikko), Konsta Mäkelä (Jukka “Paroni” Kennilä, Eikka, Johnny), Pentti Halonen (Hermanni-Kertoja, Rauno Sandqvist, Pluto, Danny), Minna Kivelä (Miitta Suhonen), Mira Donner (Rausku), Riikka Nieminen (Hullu-Skog), Johanna Hannikainen (Ritsa, Tuula), Kaj Hautasaari (“Kuuro”)

MEDIASSA

“Kahelianainen onnistuu tärkeimmässä. Se kyseenalaistaa normaaliuden rajat ja huutaa rajusti b-luokan kansalaisten kastiin pudotettujen ihmisten ihmisarvon puolesta.”
Ritva Lassila
Demari 30.11.1995

“Kunnioittavaa vammaissuhteessa on se, että kukaan ei ole näköissairas. Kaikissa hahmoissa on kysymys suurimmasta yhteisestä tekijästämme, ihmisen inhimillisyydestä.”
Jukka Kajava
HS 26.11.1995

“[Kahelianainen] on huone, jonka ovet lukittuja, ja joiden aukaiseminen vaatii rajun repäisemisen, sillä avain on kateissa.”
Sussa Lavonen Teatteri-lehti 1/1996