Camp Betonia teatterityöpaja: Demo Camp Betonia

TIETOA

Kulttuurikeskus Stoassa Helsingin Itäkeskuksessa syntyi kahden viikon aikana Demo “Camp Betonia” esitys. Esitystä työsti seitsemän 15-16 vuoden ikäistä nuorta. Demoesitys oli Teatteritalo Universumin järjestämän kahden viikon teatterityöpaja “Camp Betonian” taiteellinen ulostulo ja samalla työpajan päätös.

Työpajan ohjaajat näyttelijä-tanssija Geoffrey Erista ja teatteriohjaaja Annukka Valo vaikuttuivat nuorten nopeasta kehityksestä, keskittymisen kasvusta ja vahvistuneista vuorovaikutustaidoista. Intensiivisessä työpajassa nuoret tutustuivat teatterin eri osa-alueisiin eli tekstiin, liikkeeseen, ääneen ja improvisaatioon. Teatteri ei ollut kenellekään nuorista ennestään tuttua, eivätkä he oikein tienneet minne olivat tulossa. Kaikki oli uutta. “Viikossa on nähty hurja kehitys” ohjaaja Annukka Valon mukaan, ensimmäisen työviikon jälkeen.

Demossa ulkotilaa käytettiin osana esitystä ja yleisö liikkui nuorten esiintyjien mukana Puhoksella ja Stoan lähiympäristössä. Puhos oli alueena monelle tuntematon, mutta esitystä työstäessä paikasta löytyi uusia puolia ja vaikutelmia. Demokokonaisuuden ohjasi teatterityöpajan ohjaajat, nuorten ideoiden ja toiveiden pohjalta.

Camp Betonia Demoesitys esitettiin perjantaina 6. elokuuta kello 13:00, lähtö Kulttuurikeskus Stoan ulkopuolelta.

ESITYSPÄIVÄT

KUVAT