Clockwork

TIETOA

SIRIUS TEATERN OCH VIIRUS: CLOCKWORK – Solutions for Better Future

Året är 2006. I en europeisk huvudstad startar ett internationellt företag sin verksamhet – Clockwork. Företaget som erbjuder lösningar är konkurrenskraftigt och framgångsrikt. Likt ett välsmort urverk presenterar det stadigt stigande kvartalsrapporter och aktiekurser. Framtiden är ljus för marknadskrafterna i ett alltmer konsumerande Europa. Men någonstans i urverkets minsta beståndsdelar tickar ett annat urverk – en tidsbomb. Just när allting borde vara bra, detonerar den.

CLOCKWORK är en föreställning om den mänskliga faktorn. Det är en föreställning om det fria valet och vad vi är beredda att offra för vår personliga självständighet. I en tid då marknadskrafterna invaggar oss i en söt konsumtionsdröm samtidigt som det nya proletariatet, prekariatet, kravlar upp på barrikaderna med brandbomber och järnrör, landar CLOCKWORK på Råholmen. I ett unikt samarbete mellan Viirus och Sirius Teatern, under ledning av den isländske regissören Thorleifur Arnarsson, vill arbetsgruppen provocera och ifrågasätta det samhälle vi lever i. Ett samhälle där allt inte kan vara bra, då våldet ökar i takt med klyftorna mellan samhällsklasserna. Får man revoltera eller skall man foga sig?

ESITYSPÄIVÄT

Premiär 6.10.2006 på Råholmen.

KUVAT

ESITYSPÄIVÄT

Premiär 6.10.2006 på Råholmen.

TYÖRYHMÄ

På scen:
Edith Holmström, Robert Kock, Niklas Groundstroem, Tobias Zilliacus, Marika Parkkomäki, Paul Holländer, Robert Enckell, Robin Sundberg
Regi:
Thorleifur Arnarsson (ISL)
Text:
Thorleifur Arnarsson och arbetsgruppen
Översättning:
Viktor Paile
Musik:
Tuomas Norvio
Scenografi:
Thorleifur Arnarsson
Kostym:
Sari Suominen
Ljusdesign:
Mari Agge
Visuell design:
Jani Leinonen