Kainulainen & Latva: OMNIPHOBIA

INFO

Performanssitaiteilijat Katri Kainulainen ja Maximilian Latva työskentelevät pelkojen parissa. List of Phobias otsikon alla esitetään performansseja Suomessa ja ulkomailla. Pari on valinnut fobian välineekseen käsitellä pelon tiivistymistä: fobia on samalla pitkäkestoisten ongelmien huippupiste sekä mielen yritys helpottaa tilannetta, kun käsillä olevat asiat ylittävät kestokyvyn rajan.

Teatteritalo Universumissa esitettävä Omniphobia kertoo siitä, kuinka pelko voi määrittää olemisen rajat. Teoksen nimi merkitsee “kaiken pelkoa”, tilaa jossa jonkin määrittelemättömän pahan taukoamaton uhka on läsnä kaikkialla. Performanssin päänäyttämöksi on valikoitunut koti, ja erityisesti se kaikkein pyhin: oma vuode. Teoksessa koetaan turvapaikan ja vaaran paikan yhdistymisen ristiriita ja tutkitaan tapahtumia neljän seinän sisällä – paikassa, josta ei uskalleta poistua, mutta jossa vaara vaanii.

Performanssit eivät sisällä puhetta joten ne sopivat kaiken kielisille.
Esitykset sisältävät elementtejä, jotka saattavat järkyttää herkimpiä katsojia, mistä syystä performansseja ei suositella lapsille.

Katri Kainulainen (s.1978) ja Maximilian Latva (s.1966) muodostavat parin sekä siviili- että työelämässä. Vuodesta 2014 asti heidän yhteisiä esityksiään on nähty mm. Mad Housessa, Kiasma-teatterissa sekä lukuisilla kansainvälisillä performanssitaiteen festivaaleilla. Viime vuoden projektina parilla oli taiteilija Kalervo Palsan maalausten tulkitseminen performanssien muodossa Kiasman lisäksi Palsa-museolla Kittilässä.

Videolinkkejä aikaisemmista performansseista: https://vimeo.com/kainulainenlatva

PERFORMANCE DATES

Torstaina 19.4., perjantaina 20.4. ja lauantaina 21.4.2018.
Esitykset klo 19.00, esityksen kesto: n.1 tunti
Esityksiin on vapaa pääsy

IMAGES

PERFORMANCE DATES

Torstaina 19.4., perjantaina 20.4. ja lauantaina 21.4.2018.
Esitykset klo 19.00, esityksen kesto: n.1 tunti
Esityksiin on vapaa pääsy

TEAM