Universum tanssii / Universum dansar

INFO

Tanssi nostaa Universumin taivaisiin!

Joulukuun ensimmäisellä viikolla Universumissa saa ensi-iltansa Teater Marsin Universum tanssii, joka täyttää niin tanssiesityksen kuin performanssinkin kriteerit. Universum tanssii kirjaimellisesti, sillä koko teatteritalon henkilökunta ja jäsenistö on pyydetty tanssiin. Esitys on sanaton tutkimusmatka talon tilaan, sen eri tasoihin ja tunnelmiin.

Ruotsissa asuva ja työskentelevä koreografi Veera Suvalo Grimberg on toteuttanut koreografioita sekoittaen ryhmissään ammattitanssijoita ja harrastajia, erilaisia yhteisöjä ja ammattiryhmiä. Hän rakentaa koreografiansa kunkin ryhmän ehdoilla. Täydellisyys ja kontrolli eivät ole hänen mielestään kiinnostavimpia tanssillisia elementtejä. Ruotsin puolella hänen koreografiansa ovat herättäneet laajaa kiinnostusta – onhan tanssijoina nähty trukkeja ja kaivinkoneita kuskeineen ja palomiehiä letkuineen. Lavastaja Klas Grimberg puolestaan on keksijä ja kierrättäjä, jonka tärkein lavastuksellinen elementti on itse tila. Sen ympärille ja sen ehdoilla rakentuu kaikki muu.

Universumissa koreografia syntyy voimakkaasti kontaktissa Betania -taloon, yhteistyössä Universumin henkilökunnan ja talon vanhojen “asukkien” kanssa.
Ehkä talossa asuu enkeleitä, joilta ovat siivet katkenneet? Tanssilla voidaan katkeamia hyvinkin paikata!

Dansen lyfter taket på Universum!

Den 4 december har Teater Mars Universum dansar premiär på Universum. Det är en föreställning som bjuder på både performancekonst och dansteater.
Universum dansar bokstavligen då hela Universums personal har bjudits till dans. Föreställningen är en ordlös upptäcktsresa i den gamla kyrkosalen med dess skrymslen och stämningar.

Koreograf Veera Suvalo Grimberg, som bor och jobbar i Sverige, har gjort koreografier genom att blanda ihop professionella dansare och amatörer, olika kollektiv och yrkesgrupper. Hon bygger upp sina koreografier enligt varje grupps villkor och hon anser att fullständighet och kontroll är ointressanta element när det gäller dans. Hennes koreografier har väckt ett stort intresse i Sverige – svenskarna har fått se truckar, grävmaskiner och brandmän som dansare. Scenograf Klas Grimberg är uppfinnare och återanvändare, vars viktigaste scenografiska element är själva utrymmet. Runt det och på dess villkor bygger han allt det andra som skall medverka i föreställningen.

På Universum skall koreografin uppstå i stark kontakt med Betania-huset, i samarbete med Universums personal och husets gamla ”invånare”.
Kanske bor där en ängel, vars vingar har brustit? Sådant kan man lappa genom dans!

PERFORMANCE DATES

Esitykset 4.12.2009 ja 7.12.2009

Universum tanssii vierailee Teatteri Venuksen Kudosklubi 4#:lla 5.12.2009.


Föreställningar 4.12.2009 och 7.12.2009

Universum dansar gästar på Teater Venus Vävnadsklubb #4 5.12.2009.

IMAGES

PERFORMANCE DATES

Esitykset 4.12.2009 ja 7.12.2009

Universum tanssii vierailee Teatteri Venuksen Kudosklubi 4#:lla 5.12.2009.


Föreställningar 4.12.2009 och 7.12.2009

Universum dansar gästar på Teater Venus Vävnadsklubb #4 5.12.2009.

TEAM

Työryhmä:
koreografi Veera Suvalo Grimberg (SWE) ja lavastaja Klas Grimberg (SWE) sekä muusikko Ville Hukkinen ja näyttelijä Nina Hukkinen
Esiintyjinä
Universumin väki