Vierailuesitys: VOYEUR

INFO

Matilda Aaltonen & Joel Teixeira Neves: VOYEUR

“Minä katson sinua katsomassa minua katsomassa sinua katsomassa…”

Matilda Aaltosen ja Joel Teixeira Nevesin teoksessa Voyeur tilan halkaisee suuri ikkuna, jonka eri puolille esiintyjät ja yleisö asettuvat. Täysin sanattomassa esityksessä esiintyjä neuvottelee saadakseen luvan katsoa, ja viettelee katsojan maailmaansa. Mutta kuka katsoo ja ketä?

Voyeur on teos, joka käsittelee katsomisen tapahtumaa ruumiillisen kommunikaation avulla. Se tekee näkyväksi niin katseeseen liittyvän vallan kuin sen rakkaudellisen potentiaalin. Voyeur on tila, jossa yleisön on mahdollista turvallisesti tutkia katseeseen ja nähdyksi tulemisen liittyviä tunteita ja kokemusta: miltä ja missä nähdyksi tuleminen tuntuu, miten katseemme kohtaavat, milloin käännän katseeni pois, mitä on kommunikaatio ilman sanoja?

”Mihin sinun katseesi loppuu ja mistä minun katseeni alkaa? Katse ei ole kummankaan, se on suhde johon osallistutaan.”

Työryhmän vetäjinä toimivat ohjaaja-koregrafipari Matilda Aaltonen ja Joel Teixeira Neves. Aaltosen ja Nevesin taiteellinen tutkimus Voyeurin parissa on alkanut jo vuonna 2017 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Syksyllä 2019 teos toteutettiin yhteistyössä Riveria – Outokummun tanssin koulutuksen kanssa. Vuonna 2020 Voyeur on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa, jonka teemana on kehollisuus.

Liput:

Peruslippu: 25 €
Opiskelija, varusmies, työtön: 15€
Eläkeläinen: 18€
Teatterialan ammattilainen: 12€

Liput: tiketti.fi
Ennakkomyynti ainoastaan Tiketin kautta. Lipunmyynti Universumilla alkaa tuntia ennen esityksen alkua

Kuva: Sanni Siira

Esitys on mukana FT Sanna Ryynäsen tutkimuksessa, jossa tutkitaan teatteria ja esittäviä taiteita yhteiskuntatieteellisestä näkökulmasta. Lue lisää ja osallistu tästä linkistä Kävitkö katsomassa Voyeurin?

SPELDATUM

Esitykset:

13./15./16.*/19. /20./22. 2.2020
Kaikki esitykset klo 19. Paitsi 16.2 esitys klo 15.
Esityksen kesto: 70min

BILDER

TRAILER

SPELDATUM

Esitykset:

13./15./16.*/19. /20./22. 2.2020
Kaikki esitykset klo 19. Paitsi 16.2 esitys klo 15.
Esityksen kesto: 70min

ARBETSGRUPP

Koreografia, konsepti, ohjaus
Matilda Aaltonen & Joel Teixeira Neves
Ljusdesign
Mia Jalerva
Ljuddesign
Mitja Nylund
Kostymdesign
Justus Kantakoski
Esiintyjät
Matilda Aaltonen, Taru Aho, Wilhelm Blomberg, Kira Heinonen, Susanna Kinnunen, Viki Kontopoulou, Vilma Lehtovaara, Janna Loukas, Teo Mattila, Marlon Moilanen, Maija Mustonen, Paula Nousiainen ja Ronja Syvälahti.
Tuotanto
Todellisuuden tutkimuskeskus / Titta Halinen

I MEDIA

“Voyeur onnistuu tutkiskelullaan pehmentämään katsettamme paitsi muihin ihmisiin, myös siihen, mikä ihmistä ympäröi. Vastavoimaa esineellistämiselle, ehdottomasti.”
– Maria Säkö, HS 11.2.2020