Sibiry Konaté: Saviruukku

INFO

FIN

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikkaa: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan.  Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.

Esityksen kesto n.45min ilman väliaikaa.

EN

Through contemporary and traditional African dance, Saviruukku (Claypot) addresses the timely topic of humanity: how can I find my place in Finland while keeping my roots?

Saviruukku (Claypot), a piece by Sibiry Konaté from Burkina Faso, contemplates how different cultures encounter and understand each other. Coming to Finland, the silence is surprising but it is possible get to know oneself as well as other. In the beginning there might be fear and the unknown causes insecurity but at the same time opportunities. Rebirth in an unfamiliar environment requires courage and openness. Dialogue even if no common language. If we lose contact with each other and our humanity disappears, what remains? In midst of hurry and competition, conflict, struggle and strengthening one owns position is what exists.

Running time approx. 45min without intermission.

LIPUT / TICKETS

Sibiry Konatén kotisivut
Tapahtuma Facebookissa, Event on Facebook

SPELDATUM

Ensi-ilta / premiere

2.12.2016 19.00

Muut esitykset / other performances

3.12. 19.00
7.12. 19.00
9.12. 19.00

BILDER

SPELDATUM

Ensi-ilta / premiere

2.12.2016 19.00

Muut esitykset / other performances

3.12. 19.00
7.12. 19.00
9.12. 19.00

ARBETSGRUPP

Koreografia:
Sibiry Konaté
Tanssijat:
Sibiry Konaté & Mbacke Niang
Videosuunnittelu:
Jussi Rastas & Sami Lamberg
Videon äänisuunnittelu:
Jarkko Kela
Ohjauksen assistentti:
Annamari Karjalainen
Valosuunnittelu:
Anttoni Halonen
Muusikot:
Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele
Kuva:
Jussi Rastas