Måsen

INFO

TEATER MARS & OZONTEATERN: MÅSEN AV ANTON TJECHOV

Nytolkning av en världskänd dramaklassiker som inte visats på svenska i Finland på snart 20 år!

Ozonteatern och Teater Mars sätter i ett unikt samarbete upp Måsen av Anton Tjechov på Universum och i Raseborg! Pjäsen har inte satts upp på en svenskspråkig teaterscen i Finland på 20 år och målsättningen är att arbeta fram en fixerad men tidlös tolkning av en världsklassiker som berör konstnärers villkor, obesvarad kärlek och klyftorna mellan generationerna. Måsen skildrar skoningslöst människans illusioner och förhoppningar, personerna i pjäsen är både sorgliga och komiska på en gång och ingen undgår sitt öde. Frihet – ofrihet – underkastelse är ett genomgående tema.

Arbetsgruppens åldersmässiga sammansättning är bred. Den äldsta skådespelaren, Fred Negendanck, är 76 år och den yngsta 23 år. Produktionen erbjuder också professionell praktikplats för två skådespelarstuderande från Teaterhögskolan. Måsens tematik tar upp konflikten mellan generationer, frågan om vem som sitter inne med sanningen om livet och konsten – det vill föreställningen lyfta fram genom att visa en mångfasetterad bild av människolivet, både på scenen och inom arbetsgruppen i form av olika arbetserfarenhet och ålder.

Produktionen kommer också att erbjudas den västnyländska publiken och teatrarna samarbetar därför med Kulturhuset Karelia, där föreställningen kommer att spelas i början av maj 2015.

SPELDATUM

Premiär 20.3. kl 19.00 på Universum.

Pjäsen visas även på Karelia i Ekenäs:
6.5.-8.5.

Föreställningens längd: ca 3h
Föreställningsspråk: svenska

BILDER

TRAILER

SPELDATUM

Premiär 20.3. kl 19.00 på Universum.

Pjäsen visas även på Karelia i Ekenäs:
6.5.-8.5.

Föreställningens längd: ca 3h
Föreställningsspråk: svenska

ARBETSGRUPP

På scen:
Max Bremer, Jon Henriksen, Sam Huber, Niklas Häggblom, Fred Negendanck, Åsa Nybo, Kati Outinen, Tom Rejström, Martina Roos, Sara Soulié & Tove Qvickström
Regi:
Åsa Salvesen
Scenografi, dräkter:
Erik Salvesen
Ljus:
Alexander Salvesen
Musik:
Ville Hukkinen
Grafik:
Melinda Lönnberg