Faster Elses liv – och andra historier

INFO

Joakim Groth, författaren till bland annat släkteposet Härlig är jorden och den svarta komedin En teaterkritikers död, återkommer med en biografisk skiss om sin egen faster. Faster Elses liv – och andra historier är en dokumentär berättelse, byggd på fakta, minnen och några gissningar, om en vanlig kvinna som inte verkade att ha några hemligheter att dölja. Pjäsen är ett försök att rekonstruera hennes liv.

Faster Elses liv – och andra historier skildrar en verklighet som annars brukar återfinnas i memoarer, biografier och personporträtt. Det är verklighetsskildring i teaterns form och en personlig undersökning av livet. Det är också teater i enklaste form, anpassat till innehållet, mer eller mindre synbart: en visuell teater utan bilder, en ordets teater som utgår från det osagda.

Efter våra föräldrars död flyttade Marcus och jag in hos Faster Else på Apollogatan. Jag visste ingenting om hennes förflutna, ingenting om fängelset eller Hitler, och så vitt jag visste hade hon aldrig i sitt liv rört en fiol…

En sann berättelse om en kvinna som inte verkade att ha några hemligheter att dölja.

SPELDATUM

Premiär: 14.10.2010

BILDER

SPELDATUM

Premiär: 14.10.2010

ARBETSGRUPP

På scen:
Åsa Nybo, Nina Hukkinen, Niklas Häggblom, Joakim Groth, Oskar Silèn
Text & regi:
Joakim Groth