Östra centrums sommarteater

TA KONTAKT

Östra centrums sommarteater är en ny, gränssprängande professionell teater i Östra Helsingfors. Sommarteatern är grundad av Teaterhuset Universum och på dess scen kan ses nypremiärer, toppkonserter och stora scenkonstevenemang. Scenen är belägen i hörnet av en stor sandplan, inom gångavstånd av Östra centrums metrostation.

Sommaren 2022 spelades Juha Mustanojas föreställning Äiti ja Gorillapå sommarteatern. Detta år spelas föreställningen på svenska. I pjäsen exploderar den eldfängda situationen i en familj på bristningsgränsen, då en fruktansvärd gorilla flyttar in i föräldrarnas sovrum. -

Mamma och Gorillan 2023
Foto: Nils Krogell

Äiti ja Gorilla 2022
Bild Nils Krogell, bildbehandling Juha Mustanoja

SOMMAREN 2023

Mamma och Gorillan

Nalle Biström är skräckslagen, för världen har blivit en farlig och oberäknelig plats. Hans barn har vuxit och de har blivit alldeles underliga och främmande, och han vet inte mera hur man pratar med dem. Hans fru är också numera högst besynnerlig.

Honey, hans fru, följer med Nalles förvirrade sysslor och förstår inte vart den man hon kände har försvunnit. De har ingen som helst kontakt med varandra, Nalle har blivit oberäknelig och aggresiv och hans honungsaffärer håller på att glida in i någon slags galenskap. Den tröstlösa Honey är till slut så deprimerad och hon besluter sig för att ge upp och flytta till sin ungdoms drömmars Afrika och forska i vilda djur.

Honeys resa fastnar i startgroparna på grund av de grymma flygbiljettspriserna och hon försöker i panik hitta på en lösning som skulle kunna sparka igång den låsta hemmasituationen. Honey köper så en gorilla, ett jättelikt vilddjur, och hämtar Afrika till deras hem. Nalle är illa tvungen att möta sin familjs situation öga mot öga, när den fruktansvärda gorillan tar hela hushållet i besittning, inklusive Honeys och Nalles sovrum.

Premiär i juni 2023!

Kolla från videon hur du hittar till Östra centrums sommarteater.

TA KONTAKT

Adress

Jäätanssipolku 1, 00900 Helsingfors

Biljetter

https://fienta.com/sv/s/mamma-och-gorillan
biljetter(at)universum.fi eller 044 0506149 (ons-fre kl 12-15)

Sociala medier

Facebook @itakeskuksenkesateatteri
Instagram @itakeskuksenkesateatteri
TikTok @universumhelsinki

BRA ATT VETA

  • Bäst kommer du på plats med metro eller buss, station Östra centrum (M)
  • I närheten finns några gatuparkeringsplatser. Att köra på sandplanen är förbjudet.
  • På plats finns ingen cykelparkering, men det är tillåtet att låsa sin cykel fast i läktaren. Det är även okej att parkera sin cykel bredvid caféet. Vi rekommenderar att lämna cykeln på ett ställe man anser tryggt. Cykelställ finns på gården av Itäkeskuksen peruskoulu, vid simhallen samt i närheten av Itis köpcentrum.
  • Ha koll på vädret och ta med dig sittunderlägg, läktaren har inget tak. Läktaren är kall vid svalt väder och het vid varmt väder. Läktaren står i skuggan från ca kl 16.00 framåt.
  • Platserna är onumrerade sittplatser.
  • Vårt café serverar kall dryck och delikatesser från grillen samt bulla och snacks.
  • På stället finns inget rinnande vatten. Som toaletter fungerar bajamajan. Decinfieringsmedel hittas i toaletterna samt i samband med caféet.
  • Vi tar inte emot kontanter. Endast kortbetalning.
  • Biljetter kan köpas i förhand från nätbutiken samt på plats en timme innan föreställningen.