Esittävän taiteen toimijoille yhteiset korona-ajan turvallisuusohjeistukset

Suomalaiset esittävän taiteen ammattiorganisaatiot ovat julkaisseet kansalliset suositukset esitysten turvalliseen esittämiseen, rakentamiseen ja harjoittamiseen. Tiiviissä yhteistyössä laaditut ohjeistukset täydentävät viranomaisten aiemmin antamia linjauksia.

Esittävän taiteen sektori on laatinut THL:n, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä aluehallintovirastojen poikkeusajan linjausten pohjalta tarkemmat ohjeistukset tuotantojen turvallista rakentamista, harjoittelua ja esittämistä varten. Ohjeistukset on tehty, jotta esittävän taiteen henkilöstön on turvallista saapua töihin ja yleisöjen esityksiin myös poikkeusaikana.


Tarkoitus on tarjota tarkentavia ohjeita alan organisaatioiden paikallisten korona-ajan toimintaohjeistusten laatimiseen. Esittävän taiteen järjestöjen, instituutioiden ja työtä konkreettisesti tekevien ammattilaisten kanssa tiiviissä yhteistyössä laaditut ohjeistukset ovat suosituksia, jotka on tarkoitettu koko kentän vapaaseen käyttöön. Ohjeistuksia varten on konsultoitu Työterveyslaitoksen covid-19 -asiantuntijoita. 

Suositusten laatimisen taustalla on esittävän taiteen edunvalvontajärjestöjen Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n sekä Suomen kansallisoopperan ja -baletin kokoama projekti, joka on toteutettu yhteistyössä alan ammattiliittojen Temen, Näyttelijäliiton ja Muusikkojen liiton kanssa.


Kesäkuussa 2020 julkaistuja ohjeistuksia päivitetään elokuussa toimijoiden availlessa yleisölle oviaan. Tällöin tiedotetaan lisää myös esitysten yleisöturvallisuusjärjestelyistä.

Julkaisu:
http://www.suomenteatterit.fi/covid-19

Julkaisu on saatavilla pian myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätiedot:

Projektiryhmän puheenjohtaja
Arto Valkama (Toimitusjohtaja, Turun Kaupunginteatteri)
040 5915442
arto.valkama@turku.fi

Tommi Saarikivi (Toiminnanjohtaja, Suomen Teatterit ry)
040 1531415
tommi.saarikivi@suomenteatterit.fi

Anna Veijalainen (Teatterinjohtaja, KokoTeatteri)
050 5909813
anna@kokoteatteri.fi

NYHETER