http://universum.fi/wp-content/uploads/2021/07/reine-banner-artikkelikuva-1012-x-600-px.jpg

Stream online: Reine av Teater Mars

Text och regi: Joakim Groth

Kostymdesign: Annika Saloranta och arbetsgruppen

På scenen: Omar Albajare, Max Bremer, Robert Enckell, Nina Hukkinen, Niklas Häggblom, Dick Idman, Åsa Nybo, Marika Parkkomäki, Åsa Wallenius

Det åldrade bergsrådet Reine H har levt ett liv i maktens korridorer och varit med om att bygga upp landet efter kriget.

Tiderna förändras och det är dags för nästa generation att ta över. Men är Reine beredd att ge över makten och är hans barn intresserade av att ta emot den? Dottern Carola har inlett ett förhållande med en invandrare och den yngre dottern Synnöves intresse riktar sig snarare mot världen än mot familjen. Sonen Rolf har sina egna problem.

I en splittrad tidsålder kolliderar generationer, intressen och världsbilder. Vad innebär det att vara finländare – finns det längre någon nationell identitet?

Reine är en mörk komedi om identiteter, om vad som förenar och skiljer oss åt.

Joakim Groth har en klar blick för det motsägelsefulla i människors psyke. Hans pjäser är influerade av dramatiker som Tjechov och Harold Pinter och har prisbelönats vid ett flertal tillfällen.

 

Biljetter via Tiketti.fi

Biljettpris 10€.
Av varje såld biljett doneras 2€ till Röda Korsets katastroffond.

 

Stream anvisningar
Du kommer åt streamen på adressen tiketti.stream med den 13-siffriga koden du hittar i din biljett.
Med biljetten kan föreställningen ses från en apparat åt gången. Föreställningen kan ses på TikettiStream tills vidare fram till 31.12.2022.
Försäljningen avslutas 31.12.2022 23:59.
Längden på föreställningen ca 2 timmar 15 minuter.

Reines pressbilder på Flickr

 


REINE I MEDIERNA:

Groths ofulländade men njutbara teaterhantverk Janne Wass, Ny tid, 4.10.2021

Teater: Joakim Groths Reine är ett trevande familjedrama som hittar fram i sista minuten Lasse Garoff, Svenska Yle, 21.09.2021

Identitetspussel i pandemins kölvatten – när generationer, intressen och världsbilder kolliderar Egil Green, Östnyland, 20.9.2021

Är Groths Reine en allegori över Svenskfinland? Barbro Enckell-Grimm, HBL, 18.9.2021