Vierailut / Gästspel

Täältä löydät Universumin ohjelmistossa olevat ja tulevat vierailuesitykset. Här hittar ni gästspel som spelar på Universum och kommande gästspel.

 

Ave Virgo, Ave Vos

Ave Vos! Ave Virgo. Tervetuloa Neitsyt Marian synttäreille Universumiin! 8.9. on paitsi ortodoksisen ja katolilaisen tradition mukainen Neitsyt Marian syntymäpäivä myös Ave Virgo, Ave Vos – performanssin ensi-ilta. Ave Virgo, Ave Vos on performatiivinen konserttiteos, jossa barokkiyhtye esittää Neitsyt Marialle renesanssi- ja barokkiajalla sävellettyjä kappaleita. Burleskitaiteilija Armi Von Vep luo lavalle oman representaationsa Neitsyt Mariasta.

#AVAV on Detrituksen ja Armi Von Vepin ensimmäinen yhteistyöprojekti ja totutun kyseenalaistamista monilla tavoilla. Klassisen musiikin konsertti ja burleski tarjoavat yhdistelmän, joka haastaa esiintyjät ja yleisön ajattelemaan sekä naista taiteen kohteena ja tekijänä että klassisen musiikin konserttia performatiivisena, jopa kantaaottavana konseptina. Neitsyt Marian myyttisen, pyhän hahmon tutkiminen ja esittäminen burleskitaiteen lähtökohdista voidaan myös nähdä kannanottona, mutta minkä kannan? #burleskimaria

AVE VIRGO, AVE VOS haluaa herättää ajatuksia ja keskustelua. Projektin aikana työryhmä on julkaissut aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissaan sekä työryhmän jäseniltä että vierailevilta kirjoittajilta. Kutsumme yleisön ottamaan osaa keskustelutilaisuuteen, joka järjestetään esityksen jälkeen.

Performanssin ensiesitykset ovat Universumissa Helsingissä 8.9 ja 9.9.2018. Molemmat esitykset alkavat klo. 18:00.
Varsinaisen esityksen kesto noin 1h 15min, sisältää n. 20min väliajan. Esitysten jälkeen järjestämme keskustelutilaisuuden joka päättää illat klo. 20.00.

Lipunmyynti:
Lipunmyyntiä hoitaa Café Barock Helsinki.
OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Projektia tukee Koneen Säätiö ja Universumin esityksiä on mukana tuottamassa Café Barock Helsinki. #rohkeatekijä

 

AVEVIRGO,AVEVOS-Kuvaaja Gustav Larsson

Kuva: Gustav Larsson

 

Facebook
Google+
http://universum.fi/ohjelmisto-repertoar/vierailut-gastspel
Twitter